POVESTEA NOASTRĂ

13 ANI DE EXPERIENȚĂ ÎN APICULTURĂ

  • STUPINA PROPRIE

Ferma Apicolă “MIERE DOBROGEANĂ” deținută de “ Întreprindere Individuală Pricop Ionuț” este înființată în 2009 și în prezent este compusă din 234 familii albine aflate în Regiunea de Sud-Est a Dobrogei.

Dintre acestea, 104 familii albine se află pe raza localității Lipnita și deservesc pentru producția de miere și produse apicole, iar restul de 130 familii albine, se află pe raza localității Ion Corvin, sat Crângu, Str. Cetății, nr.6 și deservesc în principal pentru producția de material biologic, respectiv: roiuri, familii albine, mătci.

 

Privită în ansamblu, activitatea fermei cuprinde trei segmente: unul vizând sfera productivă de produse apicole, al doilea vizând producția de material biologic, iar al treilea segment este cel economic și astfel se stabilește o relație corectă între produsul finit și prețul de comercializare al acestuia. Acest lucru s-a putut întâmpla datorită managementului firmei realizat de administratorul fermei, de la înființare și până în prezent.

Sistemul de management al fermei este îndreptat spre evoluție, astfel pentru dezvoltarea afacerii și pentru eficientizarea activității, se are în plan introducerea de noi tehnologii , care să aibă drept scop îmbunătățirea calității atât a producție de miere și produse apicole, cât și a producției de material biologic.

Este bine de știut că toate lucrările fluxului tehnologic trebuiesc efectuate la timp, cu pricepere și exigența maximă, aceasta garantând o bună trecere, fără pierderi, a iernii și un start bun în primăvara următoare.

Totuși, în 2020, alături de alte 4 ferme apicole din zona GAL DOBROGEA SUD-VEST, am decis să ne unim și să accesăm împreună un proiect pe fonduri europene care să ne ajute să ne dezvoltăm împreună mai mult . Astfel pentru a încerca să fim mai aproape de consumatorii noștri, am venit în întâmpinarea acestora cu implementarea acestui site.

  • Producție de produse apicole
  • Producție de material biologic
  • Segment Economic