Polenul de albine crud sau uscat este considerat unul dintre cei mai sănătoși nutrienți pe care natura îi poate pune la dispoziție.
Poate fi considerat o sursă excelentă de proteine pentru vegetarieni, fiind foarte bogat și în aminoacizi esențiali.
Doză uzuală recomandată:
Copii – 1 linguriță/zi (5 g)
Adulți – 1 lingură/zi (15 g).
Polenul crud este recomandat copiilor peste 12 luni.
Pentru eficiență maximă, se recomandă o cură de minim 6-7 săptămâni, de două ori pe an, primăvara și toamna. Polenul crud poliflor poate fi consumat tot timpul anului, fără restricții.
Condiții de păstrare:
Polenul crud rezistă până la 5 zile în afara congelatorului și până la 20 – 30 zile în frigider (2-6ºC), fără să își piardă din proprietăți.
Polenul uscat se păstrează bine închis, la temperatura camerei ( 15-20 oC) ferit de umiditate și căldură.
Precauții
A nu se administra copiilor sub 1 an și persoanelor alergice la produsele apicole!